Oligotherapie

De Oligotherapie is midden jaren dertig ontwikkeld door de Franse arts Dr. Jacques Ménétrier. Dr. Ménétrier, zelf als therapeut werkzaam, kende de therapeutische betekenis van sporenelementen en mineralen voor de harmonische processen van de lichaamsfuncties. Hij stelde vast dat veel ziekten berusten op een storing in de sporenelementhuishouding. Oligo-elementen heffen consequent disbalansen op en reguleren stofwisselingsprocessen op celniveau. Door dit steuntje in de rug kan het lichaam de benodigde sporenelementen beter opnemen. De zogenoemde Oligo’s werken als een regulator, die de verdeling van de voedingsstoffen verbetert en de uitscheiding van toxinen forceert. Het Oligoconcept stemt overeen met de kennis van de moderne geneeskunde en is eenvoudig te gebruiken door de grote therapeutische inzetbaarheid.
 
De moderne oligotherapie heeft als doel: de verhoging van de opnamesnelheid en de efficiëntie van de werkzaamheid van sporenelementen in het lichaam. De hieruit ontstane combinatie van geselecteerde sporenelementencombinaties met geschikte plantensappen maakt een snelle en doelgerichte therapie mogelijk. De behandelend arts/therapeut zoekt in overeenstemming met de diagnose de passende combinatie tussen plantensap en sporenelement uit.
 
Wanneer kan oligotherapie ingezet worden?
Met de oligotherapie worden vooral klachten behandeld die veroorzaakt worden door onvoldoende werking van het metabolisme. De toediening van kleine hoeveelheden sporenelementencombinaties met plantensappen is onder andere werkzaam bij:
1. Allergieën
2. Reumatische- en gewrichtsklachten
3. Chronische infecties, bijv. luchtwegen, oren, urethra, blaas, etc.
4. Recidieven in het algemeen
5. Reinigingskuren
6. Celstofwisselingproblemen

 
(Bron: ICZO vzw & RP-vitamino)
 
Terugbetaling: onder bepaalde voorwaarden is er mogelijks een (gedeeltelijke) terugbetaling, afhankelijk van uw mutualiteit en/of polis en/of ziekteverzekeraar. Uw therapeut kan je zeker objectief informeren. Je kan ook de website consulteren van uw mutualiteit / ziekteverzekering

Therapeuten Nederland