Manuele therapie

Als je je bij momenten geklemd voelt in je eigen lichaam en jouw bewegingsvrijheid laat te wensen over dan zeggen andere mensen vaak dat stress de boosdoener is. Stress wordt maar al te gemakkelijk gezien als oorzaak van hedendaagse pijnen in gewrichten, spieren en zenuwen. En dus verbijt je maar die kleine ongemakken of neem je een toevlucht tot pijnstillers. Maar meestal ligt de oorzaak ergens anders. Voor vele vormen van pijn en beklemming bestaat er in werkelijkheid een reële oorzaak én een reële remedie.

Wat je nodig hebt, is een efficiënte oplossing en die kan de manuele therapie je bieden. Een gestoorde bewegingsvrijheid kan je levenskwaliteit aanzienlijk doen dalen. De neiging om je klachten te minimaliseren is begrijpelijk maar eigenlijk wel jammer. Begrijpelijk omdat je pijn en beklemming soms op kleine punten liggen: een stramme rug, een elleboog die je het leven zuur maakt, een knie die blokkeert, zeurende hoofdpijn,… Jammer omdat die ongemakken wel degelijk een oorzaak hebben die door de manueeltherapeuten kan worden opgespoord en behandeld.

Manueeltherapeuten kunnen je helpen je bewegingsvrijheid terug te vinden, de pijn te verminderen en onder controle te houden. Samen wordt gewerkt aan een duurzame oplossing voor je klachten. Alle klachten die voorkomen uit omkeerbare disfuncties van het bewegingsstelsel hebben baat bij een manueeltherapeutische behandeling De manuele therapie streeft naar een duurzame oplossing voor je klachten en voor de functionele hinder die je ondervindt.

Terugbetaling: De manuele therapie wordt steeds uitgeoefend door een erkend kinesitherapeut (BE) of fysiotherapeut (NL). Je kan bij hen dan ook de modaliteiten qua terugbetaling opvragen.

(Bron: Steverlynck Alain - www.imft.be)

Therapeuten België