Cranio Connectieve Therapie CCT

Een brug tussen ons fysisch en emotioneel welzijn.
 
Cranio Connectieve therapie is ontstaan uit de basisgedachte van de pioniers van de Osteopathie, Cranio-Sacrale therapie en Fascia therapie. Het is een hands-on behandelmethode. Dat wil zeggen dat de therapeut via aanraking een therapeutisch effect beoogt: denk maar aan gewrichtsmobilisaties, massagetechnieken en soft tissue technieken.
 
In tegenstelling tot de meeste techniekbehandelingen ligt bij de Cranio Connectieve therapie de nadruk op de manier waarop de therapeut connecteert met de patiënt. Hij leert om te anticiperen in de beleving van de patiënt op dat moment. Daarom zal je geen voorgeschreven behandelingsprotocol of technieken meer vinden in de Cranio Connectieve therapie. De therapeut gebruikt zijn reeds gekend arsenaal aan manuele technieken als tool om in connectie te komen met de patiënt. Dit vergt van de therapeut een extra bekwaamheid op perceptie- en palpatie niveau en een verdieping in de psyche.
 
Zo kan bij voorbeeld tijdens een behandeling een plots een gevoel van lichamelijke pijn, spanning, angst, woede of verdriet ontstaan. Vaak weet de patiënt zelf niet waar zulke reacties of emoties vandaan komen omdat ze via het onderbewuste gerelateerd zijn aan soms zeer oude niet doorleefde gebeurtenissen, patronen of traumata. De therapeut zal de patiënt juist hierop aanspreekbaar maken. Hij zal de beleving op een gepaste manier integreren in de behandeling in plaats van dat gevoel te negeren of te verdringen.
 
Terugbetaling: onder bepaalde voorwaarden is er  mogelijks een (gedeeltelijke) terugbetaling, afhankelijk van uw mutualiteit en/of polis en/of ziekteverzekeraar. Uw therapeut kan je zeker objectief informeren. Je kan ook de website consulteren van uw mutualiteit / ziekteverzekering .