Fytotherapie

 
Het woord fytotherapie is samengesteld uit de Griekse woorden fython (plant) en therapeia (geneeswijze). Het betekent dus plantengeneeskunde.
 
Fytotherapie is het gebruik van geneesmiddelen afkomstig van kruiden/planten om de gezondheid van de mens en dier te bevorderen en te behouden.
 
De plantengeneeskunde is de oudste en meest verspreide vorm van geneeskunde ter wereld! De kennis die men vroeger had over de planten, werden van ouder op kind door middel van verhalen doorgegeven.
Overal ter wereld worden planten niet alleen gebruikt als voedingsmiddel en geneesmiddel, maar vormen ze een bron van veel van de ambities, mythen, symbolen en rituelen van de mens.
 
“Primum non nocere”: Hippocrates (= Ten eerste, jij zal geen schade toebrengen!): dit vormt de basis van fytotherapie.
 
Het werken met kruiden, is kiezen voor een holistische aanpak die niet enkel alleen de symptomen maar ook de oorzaken behandelt en de organen terug harmoniseert zonder schade aan ons lichaam te brengen.

 

(Bron: Hofmans Siegfried)

Terugbetaling: onder bepaalde voorwaarden is er mogelijks een (gedeeltelijke) terugbetaling, afhankelijk van uw mutualiteit en/of polis en/of ziekteverzekeraar. Uw therapeut kan je zeker objectief informeren. Je kan ook de website consulteren van uw mutualiteit / ziekteverzekering