Ademhalingstherapie

Het is een adem- en ontspanningstherapie, effectief in het behandelen van een breed scala aan klachten. Het is een complete methode voor spanningsregulatie, waarin de adem een centrale rol speelt.

De therapie leert je hoe je zelf spanning of stress kunt reguleren. Een verlaagde spanning vergroot namelijk de lichamelijk en mentale belastbaarheid. Dit kan je energieker en meer stressbestendig maken, waardoor de kwaliteit van leven (weer) toeneemt. De methode geeft je inzicht in de aard en de oorzaak van je spanningsklachten.

 

 

 

 

 

INDICATIES:

Een behandeltraject kan zinvol zijn bij verschillende klachten:

  • Spanningsklachten: burn-out,  vermoeidheid, hoofdpijn, hyperventilatie, snel geïrriteerd zijn, slaapproblemen, overmatige spierspanning.
  • Psychische klachten: angst, paniek, trauma, depressie.
  • Functionele problemen: pijn in rug, nek, schouders, whiplash, stemproblemen, ademklachten, rsi.
  • Medische aandoeningen: deze leiden vaak tot spanningen en ademklachten: hart- en longaandoeningen, astma, kanker, neurologische aandoeningen en andere chronische klachten.

BEHANDELING

Tijdens de behandeling leer je hoe je spanning kunt voorkomen, verminderen of hoe je er anders mee om kunt gaan. De behandeling bestaat uit eenvoudige instructies, oefeningen en handgrepen die nauw aansluiten bij dagelijkse houdingen en bewegingen. Meestal zijn vier sessies al voldoende om te verduidelijken of er mogelijkheden zijn om beter te (leren) ontspannen, gemakkelijker of vrijer te ademen én of de klachten het gevolg zijn van overspanning.
 


Terugbetaling: onder bepaalde voorwaarden is er mogelijks een (gedeeltelijke) terugbetaling, afhankelijk van uw mutualiteit en/of polis en/of ziekteverzekeraar. Uw therapeut kan je zeker objectief informeren. Je kan ook de website consulteren van uw mutualiteit / ziekteverzekering

Therapeuten België