Sportbegeleiding

Verbeteren van prestaties en preventie van kwetsuren door middel van voeding en supplementen

Beweging is noodzakelijk voor een gezond lichaam.
Onze huidige levenswijze zorgt er echter voor dat we ons lichaam al te veel belasten door een foute voedingskeuze en teveel stress. Daardoor kan de inspanning die het lichaam moet leveren bij beweging een extra belasting betekenen.
In de eerste plaats moeten we dus bepalen welke belasting het lichaam aankan.
Soms kan sport beoefenen dan ook in de eerste plaats zorgen voor klachten en blessures in plaats van voor meer vitaliteit.
Chronische sportblessure, vermoeidheidsklachten en een verzwakt immuunsysteem kunnen veroorzaakt worden door een overbelasting van het lichaam. Deze klachten verdwijnen helaas niet vanzelf.
Door heel bewust de belastbaarheid van het lichaam te verbeteren kunnen deze klachten voorkomen worden en indien ze er al zijn, kan de schade beperkt worden.
In deze cursus worden u invalshoeken geboden om zowel de amateur- als de topsporter de mogelijkheid te bieden om te zorgen voor een optimale conditie en een gezonde vitaliteit.
 
Tips over voeding en soort beweging worden uitgediept. Je leert hoe het lichaam normaal bepaalde functies gebruikt, wat er gebeurt als er een wond of kwetsuur ontstaat, hoe het genezingsproces normaal verloopt en wat voeding en eventueel voedingssupplementen hierin kunnen betekenen.
Verschillende bewegingsvormen worden uitgelegd waardoor je weet welke systemen in je lichaam het meest onder druk komen te staan in jouw favoriete sport. Je krijgt ook inzicht hoe je deze systemen dan ook het beste kan ondersteunen.
 
(Bron: Dirk Van Overstraeten - ICZO vzw)
 
Terugbetaling: onder bepaalde voorwaarden is er mogelijks een (gedeeltelijke) terugbetaling, afhankelijk van uw mutualiteit en/of polis en/of ziekteverzekeraar. Uw therapeut kan je zeker objectief informeren. Je kan ook de website consulteren van uw mutualiteit / ziekteverzekering