Slaaptraining bij volwassenen

Aanpak van slaapproblemen bij volwassenen.
 
Slaaptherapie kan helpen.
Slaaptherapie is een totale aanpak van je slaapprobleem.  Het is gebaseerd op het feit dat slaapstoornissen  zich situeren op 3 niveau’s :
  • Het mentale :  Hoe verkrijgen we rust in ons hoofd?
Hoe krijgen we dat piekeren tot rust?
Stilstaan bij negatievegedachten.
  • Het lichamelijke : Hoe breng ik mijn lichaam tot rust?
Het belang van de adem.
  • Het gevoelsmatige : Hoe ga ik om met spanningen, stress, angst en bezorgdheid?
De nacht als de spiegel van de dag.
Hoe we overdag  omgaan met alles wat op ons afkomt, bepaalt de kwaliteit van onze nachtrust.  Vanuit deze stelling werken we in de therapie met de principes van Mindfulness, wat staat voor ‘Met volle aandacht door het leven gaan’.  Deze filosofie heeft reeds zijn efficiëntie bewezen in het adequaat omgaan met stress, negatieve gedachten en negatieve gevoelens.
Doel is te groeien naar het herwinnen van  innerlijke rust en vertrouwen, een onmisbare voorwaarde voor een goede nachtrust.
 
Werkwijze :
Aanvankelijk wordt er inzicht verschaft in het ontstaan en onderhouden van een verstoord slaappatroon.  Daarnaast worden vaardigheden aangereikt zoals ademhalings- en ontspanningsoefeningen om een grotere innerlijke rust te verkrijgen.
Hierbij combineren we lichamelijke technieken uit de osteopathie met mentale technieken, uit de mindfulness, visualisatie of suggestopedie.
Er wordt veel aandacht geschonken aan het stilstaan bij negatieve denkpatronen die een goede nachtrust in de weg staan.  Ook leren we hoe we gepieker kunnen stopzetten.
We staan ook stil bij het belang van voeding, slaaphygiëne en bioritme.
Tenslotte werken we met een slaapdagboek en huisopdrachten.

(Bron: ICZO vzw - Frank Desmet)

Terugbetaling: onder bepaalde voorwaarden is er mogelijks een (gedeeltelijke) terugbetaling, afhankelijk van uw mutualiteit en/of polis en/of ziekteverzekeraar. Uw therapeut kan je zeker objectief informeren. Je kan ook de website consulteren van uw mutualiteit / ziekteverzekering

Therapeuten België