Kinesiologie

Via de Applied Kinesiology en structurele kinesiologie gaan we op zoek naar de ware oorzaak uw klachten via spiertesten.  U heeft al jaren pijn en klachten maar de oorzaak wordt nooit gevonden?  Waarom u altijd spierpijn/-krampen, opgeblazen gevoel, hoofdpijnen, pijnlijke voeten, vermoeid, ….heeft.
Er worden linken gelegd tussen het spiersysteem en het spijsverteringsysteem, hormonaal systeem, emotioneel systeem.
Aan de hand van die spiertesten evalueren het totaal functioneren van uw lichaam.

(Bron: ICZO vzw, Tom De Prest)

Dit systeem op basis van spiertesten werd in 1964 gestart door George Goodheart, een Amerikaanse chiropractor, ter evaluatie van de effectiviteit van zijn eigen behandelingen. Hij probeerde hiermee kinesiologische aspecten te verklaren door te refereren aan wat bekendstaat als Oosterse visies over het stromen van energie (Qi) in het lichaam, zoals deze bekend zijn in bijvoorbeeld de acupunctuur.
Goodheart was een eclectisch lezer en zocht oplossingen voor patiënten die hij niet op zijn gebruikelijke wijze als chiropractor kon helpen. Hij integreerde eerst het werk van Henry en Florence Kendall (hun boek Muscles: Testing and Function), daarna voegde hij de reflexpunten van osteopaat Frank Chapman toe. Vervolgens voegde hij de neurovasculaire punten van chiropractor Terence Bennett toe: plekken op het lichaam waarover Bennett tijdens röntgenonderzoek de theorie ontwikkelde dat de toevoer van bloed verandert en ze emotionele verlichting geven als ze heel zachtjes worden vastgehouden. 
 
(Bron: Wikepedia)
 
Terugbetaling: onder bepaalde voorwaarden is er mogelijks een (gedeeltelijke) terugbetaling, afhankelijk van uw mutualiteit en/of polis en/of ziekteverzekeraar. Uw therapeut kan je zeker objectief informeren. Je kan ook de website consulteren van uw mutualiteit / ziekteverzekering