Orthomoleculair Therapeut

De term 'orthomoleculair' werd voor het eerst gebruikt in 1968, door professor Linus Pauling. Orthos komt uit het Grieks en betekent: juist, recht of gezond, en orthomoleculair staat voor: de moleculen betreffende.
 
In de orthomoleculaire behandelwijze staat het streven voorop om met de voeding zoveel mogelijk nodige en nuttige voedingsstoffen binnen te krijgen en zo weinig mogelijk schadelijke stoffen. Helaas is het, ook voor een gezond persoon, bijna onmogelijk om via de voeding optimale hoeveelheden van bepaalde voedingsstoffen te consumeren. Het meest bekende voorbeeld hiervan is wel foliumzuur.
 
Orthomoleculaire voeding en voedingssupplementen kunnen in het algemeen zonder problemen gebruikt worden naast andere behandelingen zoals regulier geneeskundige behandelingen of bijvoorbeeld homeopathie. Toch kunnen soms orthomoleculaire middelen en reguliere medicijnen elkaars werking beïnvloeden. Het is daarom van belang  u een deskundige voorschrijver opzoekt.
 
(Bron: ICO vzw)
Belangrijk voor de patiënt : Onderstaande therapeuten slaagden in het examen van het Postgraduaat Hoger Onderwijs, Orthomolecualire Gezondheidszorg HOWEST. Dit is de énige officiële Orthomoleculaire opleiding binnen het Hoger Onderwijs, Departement Gezondheidszorg de enige opleiding met een officieel Getuigschrift, zie >>>>
Als patiënt kan je er op vertrouwen dat deze therapeuten dan ook goed opgeleid zijn.
 
Terugbetaling: onder bepaalde voorwaarden is er  mogelijks een (gedeeltelijke) terugbetaling, afhankelijk van uw mutualiteit en/of polis en/of ziekteverzekeraar. Uw therapeut kan je zeker objectief informeren. Je kan ook de website consulteren van uw mutualiteit / ziekteverzekering

Therapeuten België