Zenuwreflexologie

Manuele Neurotherapie (MNT) en Zenuwreflexologie (NR) zijn beide bijzondere manuele behandelwijzen die van nut zijn bij acute maar zeker ook bij chronische pijnen. Bij veel pijnklachten gaan functiestoornissen in het bewegingsstelsel en organen vaak samen. Het zenuwstelsel speelt hierbij een centrale rol. Daarom zijn alle technieken van MNT en NR er op gericht "reflectoir" in te grijpen op het zenuwstelsel. Beide therapieën maken gebruik van zenuwreflexologie. Dit is het aandrukken van zenuwreflexpunten op de diverse voetbeentjes. Het aandrukken van deze punten heeft een gerichte en precieze invloed op de verschillende onderdelen van het zenuwstelsel.
 
Zenuwreflexologie kan gecombineerd worden met talrijke andere technieken zoals: voetreflexologie, massages, mobilisaties en andere al naargelang de competenties van de therapeut.
 
De Manuele Neurotherapie combineert de zenuwreflexologie met specifieke technieken op het lichaam. Deze hebben ook een neuroreflectoir doel. Ze worden geadapteerd in ritme, amplitudo, frequentie en doelweefsel.
Indicaties. Acute en chronische pijnen waarbij MNT en NR hulp kunnen bieden zijn onder andere:
  • rug- en nekklachten,
  • andere klachten in het bewegingsstelsel,
  • migraine en andere hoofdpijnen,
  • fybromyalgie, chronisch vermoeidheidssyndroom, zenuwpijnen enz...
Opmerking. MNT en NR zijn geen geneeswijzen! Ze zijn gericht op herstel, dan wel recuperatie van functiestoornissen in bewegings-, orgaan en zenuwstelsel. Functiestoornis moet hier begrepen worden als een "gestoorde werking". Dit in tegenstelling tot ziektes waarbij er ernstige veranderingen in weefsels optreden en wiens behandeling tot het exclusieve domein van de artsen behoort. Ziektes kunnen ook veel functiestoornissen met zich meebrengen. In samenwerking met de arts kunnen MNT en NR hier een extra hulp zijn.
 
(Bron: Nico Pauly - MNRT)
 
Terugbetaling: onder bepaalde voorwaarden is er  mogelijks een (gedeeltelijke) terugbetaling, afhankelijk van uw mutualiteit en/of polis en/of ziekteverzekeraar. Uw therapeut kan je zeker objectief informeren. Je kan ook de website consulteren van uw mutualiteit / ziekteverzekering
 
Opleiding: klik hier